Omogućen izvoz mesa i mliječnih proizvoda šest domaćih tvrtki u Rusku Federaciju


Uprava veterinarstva, Ministarstva poljoprivrede, zaprimila je dana 07. veljače 2013. godine dopis Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor, Ruske Federacije, kojim je 6 tvrtki subjekata u poslovanju s hranom iz Republike Hrvatske dobilo odobrenje za izvoz svojih mesnih i mliječnih proizvoda na tržište Carinske Unije.

Ovime je Uprava veterinarstva, Ministarstva poljoprivrede, uspješno i u relativno kratkom roku, završila službenu proceduru ispunjavanja vrlo zahtjevnih propisanih uvjeta Ruske Federacije i Carinske Unije, čime je uz pomoć i veliku podršku Veleposlanstva RH u Moskvi, omogućeno našim tvrtkama da izađu na iznimno veliko tržište koje otvara daljnje široke mogućnosti trgovanja.

Uspjeh je ne mali ako se uzme u obzir da zemlje članice EU čije tvrtke žele izvoziti na ovo veliko i atraktivno tržište, prolaze znatno dugotrajniji put ispunjavanja uvjeta.

Radi se o uspješnim hrvatskim tvrtkama koje su, osim što u potpunosti udovoljavaju zahtjevnim kriterijima hrvatskog odnosno EU zakonodavstva,  zadovoljile i vrlo stroge izvozne kriterije Carinske Unije.  Tvrtke koje su ostvarile pravo izvoza su:

PIK VRBOVEC MESNA INDUSTRIJA d.d., Zagrebačka 148, 10340 Vrbovec, objekt № 10
VINDIJA d.d., Međimurska 6, 42000 Varaždin, objekt № 5
VINDIJA d.d., Gospodarska bb. 42000 Varaždin, objekt № 395
BELJE d.o.o., Imre Nagya 1, 310300 Beli Manastir, objekt № 761
KOKA d.d., Jelkovečka bb., 42000 Varaždin, objekt № 61
PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o., Rudolfa Steinera 7, 40000 Čakovec, objekt № 1316,

Nadamo se da će ovaj uspjeh zainteresirati i potaknuti i druge hrvatske tvrtke koje proizvode hranu da se probaju okušati na ovom tržištu, te da će ovaj korak biti samo jedan u nizu koraka koji vode ka oporavku našeg gospodarstva.
 

Kalendar događanja