Ljetno tretiranje pčelinjih zajednica protiv varooze


 Poštovani pčelari ,
 
U tijeku je ljetno tretiranje pčelinjih zajednica protiv varooze sukladno Programu kontrole i suzbijanja varooze u 2013. godini.
 
Očekivano razdoblje za provedbu ljetnog tretiranja je od 15. srpnja do 01. kolovoza, no ovisno o lokaciji pčelinjaka, vrsti pčelinje paše te vrcanju, razdoblje za provedbu ljetnog tretiranja može se produžiti do 30. kolovoza 2013. godine.
 
Molimo Vas da se prilikom primjene veterinarsko medicinskog proizvoda (VMP) pridržavate uputa proizvođača i smjernica dobre pčelarske prakse u cilju zaštite zdravlja pčela, ali i potrošača pčelinjih proizvoda!
 
Za praćenje učinkovitosti tretiranja pčelinjih zajednica protiv varooze u RH, pčelari su dužni voditi kontrolu pada varoa te ispunjene obrasce „Kontrola pada varoa“ dostaviti nadležnom povjereniku do kraja rujna. Kopiju istoga obrasca pčelari moraju zadržati u svojoj evideniciji te predočiti na uvid nadležnoj službenoj osobi tijekom inspekcijskog nadzora.
 
Za sve informacije možete kontaktirati Hrvatski pčelarski savez na brojeve telefona: 099/4819534 i 099/4819539 te kontakt osobe navedene u Programu kontrole i suzbijanja varooze u 2013. godini.
 

Kalendar događanja