Informacija vezana na upite građana o obavijesti o akciji uklanjanja pasa lutalica u Brinju


Nastavno na učestale upite građana o obavijesti o akciji uklanjanja pasa lutalica u Brinju, ovim putem obavještavamo javnost da je Veterinarska inspekcija odmah po saznanju iste izvršila istražne radnje te tražila očitovanje Veterinarske ambulante Brinje.

Navedena veterinarska ambulanta nema nikakve veze u organiziranju ove "NEPRIMJERENE AKCIJE", nego da je isto samostalno napisano od strane komunalnog redara Općine Brinje, s kojom je veterinarska inspekcija odmah stupila kontakt da bi utvrdili o čemu se radi.
 
Navedeni komunalni redar nas je izvijestio da je to bilo sredstvo zastrašivanja neodgovornih vlasnika pasa koji inače ne drže svoje pse pod kontrolom, ali u stvarnosti to nije namjeravano učiniti, niti su ikada na takav način postupili prema životinjama u svojoj Općini. Komunalni redar izjavljuje da je svjestan i da mu je žao na pogrešci koju je nesmotreno načinio, te samim time svima nama (Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, Veterinarskoj ambulanti Brinje d.o.o.) kao i samom sebi nanio nepotrebne neugodnosti od strane građana koji su odmah s pravom reagirali na istu obavijest.
 
Između ostalog, isti se obvezao da će odmah ukloniti postavljene plakate na 2 postavljene lokacije u Općini Brinje, o čemu će izvijestiti ovu inspekciju i Veterinarsku ambulantu Brinje d.o.o.
  

Kalendar događanja