Privremena zabrana ulaza pošiljaka životinja goveđih vrsta u Tursku preko odmorišta Royal Haskovo, Bugarska


Dana 21. travnja 2016. godine zaprimljena je obavijest Europske Komisije o privremenoj zabrani ulaza pošiljaka životinja goveđih vrsta u Tursku preko odmorišta Royal Haskovo u Bugarskoj.
 
Nastavno na navedeno, obaviješteni smo da nadležno tijelo Turske   zahtjeva da nadležna tijela zemalja koje izvoze  poduzmu dolje navedene mjere kako bi se izbjegao problem na ulazu u Tursku,  a to su :
 
  • Životinje namijenjene izvozu moraju biti tretirane insekticidima  prije utovara (ako nisu bile izložene tretiranju insekticidima tijekom boravka u karanteni)
  • Odmorište Royal Haskovo neće se koristiti  za pošiljke živih životinja do dana objave završnog izvješća OIE ( Svjetska organizacija za zdravlje životinja)  o bolesti kvrgave kože  te nastavno na navedeno prilikom izrade dnevnika puta za duga putovanja za gore navedene  životinje mora se isključiti odmorište Royal Haskovo u Bugarskoj.
Nadalje,  za izvoz životinja goveđih vrsta u Tursku predlaže se koristiti  odmorišta u Rumunjskoj.
 
Informacije o daljnjem razvoju situacije s obzirom na gore navedene mjere bit će objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Kalendar događanja