Cromaris-u dozvoljen izvoz u Rusku federaciju


Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je dopis Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije  kojim je potvrđeno da je tvrtka Cromaris d.d. uključena u registar Carinske unije odnosno stavljena na popis subjekata iz kojih je dozvoljen uvoz u Rusku federaciju.

Uzimajući u obzir jamstva Uprave veterinarstva Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske o sukladnosti uvjeta proizvodnje i realizacije proizvodnje hrvatskih riboprerađivačkih tvrtki s veterinarsko-sanitarnim zahtjevima, važećim na području Carinskog saveza, Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor je po usuglašavanju s ovlaštenim organima država-članica Carinskog saveza u Registar organizacija i osoba, koje se bave proizvodnjom, preradom i/ili skladištenjem kontrolirane robe koja se uvozi na carinsko područje Carinskog saveza (Registar tvrtki trećih država) uključila riboprerađivačku tvrtku Cromaris d.d. – proizvodnja ribe svježe i ohlađene (osim akvakulture) kao i proizvodnja ribe hladnim ili toplim dimljenjem.

Tvrtka Cromaris d.d. od 2009. godine do danas povećala je svoju godišnju proizvodnju ribe i ribljih proizvoda sa 900 na 3.000 tona. Povećanje proizvodnje, a i činjenica da od njihove cjelokupne proizvodnje 60% ide u izvoz, najviše na područje Republike Italije, doprinosi cjelokupnom razvoju hrvatskog ribarstva i otvara nove mogućnosti na velikom ruskom tržištu.

Kalendar događanja