Novosti

18.07.2022

Proglašavanje pašnjaka Osekovo, Repušnica i Gračanica na području "Parka prirode Lonjsko polje" zaraženim područjem


Zbog pojave bedrenice na području Parka prirode „Lonjsko polje" u Sisačko - moslavačkoj županiji pašnjaci Osekovo, Repušnica, Gračenica i
Veliko Svinjičko
te naselje Osekovo u Sisačko - moslavačkoj županiji, proglašavaju se zaraženim područjem.
Na snazi su mjere kontrole bolesti sukladno Naredbi o mjerama za sprječavanje pojave i širenja bedrenice na zaraženom području koja se nalazi na slijedećoj poveznici i Naredbi o izmjenama i dopunama naredbe o mjerama za sprječavanje pojave i širenja bedrenice na zaraženom području koja se nalazi na slijedećoj poveznici.

11.07.2022

Odluka o financiranju visine naknada za propisane veterinarske usluge za 2022. godinu


Ministarstvo je donijelo novu Odluku o financiranju visine naknada za propisane veterinarske usluge za 2022. godinu sa pripadajućim tablicama (dostupnima na web stranicama Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane). Ovim putem vas obavještavamo da svi računi za usluge obavljene od 1. kolovoza 2022. godine pa nadalje budu dostavljeni u skladu s Odlukom, Naputkom o dostavi računa te popratnom dokumentacijom.
09.06.2022

Polaganje stručnog ispita za veterinarske djelatnike


Obavještavamo Vas da će se polaganje stručnog ispita za veterinarske djelatnike održati u srijedu 29. lipnja 2022. godine, s početkom u 8:00 na Klinici za porodništvo Veterinarskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.
08.06.2022

RASPISAN JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU POSLOVA JAVNIH OVLASTI PROPISANIH ČLANKOM 109. STAVKOM 3. ZAKONA O VETERINARSTVU


Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, temeljem Zakona o veterinarstvu („Narodne novine“, br. 82/13, 148/13, 115/18 i 52/21), raspisala je Natječaj za dodjelu poslova javnih ovlasti propisanih člankom 109. stavkom 3. istog zakona za 19 jedinica lokalne samouprave u sastavu jedinica regionalne samouprave na području Republike Hrvatske.
Navedeni Natječaj objavljen je u „Narodnim novinama“, br. 63/2022 dana 3. lipnja 2022. godine. Detaljnije informacije (tekst natječaja, popis jedinica lokalne samouprave, obrazac za prijavu te obrazac za bodovanje ponuda) možete pronaći na web stranici: NATJEČAJ - Ministarstvo poljoprivrede (nn.hr), a Obrazac za prijavu te Obrazac za bodovanje ponuda mogu se pronaći na webstranici: Uprava Veterinarstva (veterinarstvo.hr)
 

Kalendar događanja